Skocz do zawartości

Mini wiki - najczęściej zadawane pytania

Chrupek

Rekomendowane odpowiedzi

Siema!
Jako, że często są nam zadawane różne pytania, które często się powtarzają, postanowiłem odpowiedzieć wam na nie w jednym konkretnym temacie

1. Jak włączyć umiejętności towarzysza?
- Klikamy przycisk na klawiaturze "i" następnie klikamy w Gui naszego towarzysza (Ikonka przypominająca umiejętność błogosławieństwo), po czym prawym przyciskiem myszy wybieramy jakie umiejętności ma nam rzucać. Jeśli nie rzuca wystarczy go odwołać a następnie przywołać.
2.  Gdzie zdobędę broń lub zbroje na 30poziom?
- W tym celu udajemy się do drugiej wioski, gdzie znajdziemy dungeon "Wioska Wiatru". Kończąc dungeon mamy wybór między Złym Best. Kapitanem a Kamieniem Księżyca. Z Besta możemy zdobyć skrzynie broni 30poziom oraz z samego dropu zbroje. Z metina ulepszacze do zbroi. Ulepszacze też dropia ze zwykłych bestów w m1 jak ,np. Best Maniak lub udać się do strażnika wyprawy i zamienić broń lub zbędną zbroje +0 na kawałek księżyca.
3. Problem z misją "Strona Pamiętnika".
-Jeśli występuje problem z misją typu - "nie mogę wydropić strony", należy zrobić odpowiedni krok.
Klikamy na klawiaturze przycisk "U" wyświetli nam się menu ulepszaczy, tam znajdziemy stronę pamietnika, która najprawdopodobniej blokuje nam zdobycie kolejnej. Należy ją schować do "depo". Powinna nam wydropić a jeśli nie to wystarczy się przelogować.
4. Skąd dropi broszura szermierki?
Broszurę możemy zdobyć między innymi z :
-Silna  lodowa wróżka
-Szkatułka Eventu Flagi Narodowe
-Mega szkatułka bossa
-Generał Huashin (druga forma)

5. Gdzie ulepszyć kamienie duszy?

-Kamienie duszy możemy ulepszyć pod wejściem do Groty Wygnańców, u sury Seon Pyeong
6. Czy można ulepszyć bronie+9 oraz zbroje+9 na 30 poziom?

Broń - Tak. Zbroja - Nie
Broń można przerobić na tak zwaną "Magiczną". Dzięki temu mamy więcej wartości oraz więcej bonusu na potwory. Do przerobienia potrzebujemy 50 kawałków księżyca oraz odpowiednią sume Yang. Warto dodać, że broń ma efekt wizualny - Animowany
7. Skąd zdobyć przedmioty exp 80lvl?
Biżuterię możemy zdobyć ze "Mega Skrzyni Bossa"
Broń przerobimy z broni na 75 poziom
Zbroje możemy przerobić ze zbroi 61 poziom (zdobędziemy ją z baronki)
Pozostałe przedmioty jakie możemy mieć do "expa" to Tarcza (drop z Azraela), Hełm (Nemere), Buty (Niebieska Śmierć)

8. Najczęstsze problemy z Klientem Gry:
-Najczęściej problem z klientem gry powoduje antywirus. Aby działało poprawnie należy całkowicie go wyłączyć.
Rzadko występuje problem z patcherem. Jeśli już mamy problem to trzeba pobrać tyle ile można patchera a następnie udać się na stronę forum, zakłądka changelog i pobrać z najnowszego "ChangeLoga" łatkę a nastęnie ją wkleić do klienta.
9. Skąd wziąć przedmioty do rozwoju autobuffa?
- Z danym przedziałem lvlowym dropi nam coś innego. Na niskim poziomie możemy zdobyć kamienie towarzysza. Księgi towarzysza tak jak kamienie duchowe towarzysza zdobędziemy z dungeonów 45 oraz 61, także z bossów.
10. Skąd wziąć marmur polimorfii?
- Aby zdobyć marmur należy wykonać misję z księgi misji. Księgi misji można zdobyć metinów, im wyższy poziom metina tym lepsza księga a co za tym idzie lepszy marmur. Warto dodać, że otrzymujemy aż 10 marmurów polimorfii.
11. Jak ożywić konia?
- Aby ożywić konia należy udać się do stajennego i u niego zakupić odpowiednie zioło. Możemy też tam zakupić przedmioty do karmienia naszego konia.
12. Co zrobić jeśli boss na wyprawie bije w postać dużo?
- Sprawdzić bony jakie na niego działają, najwazniejsza jest odp na dany żywioł. Warto też pamiętać o odpowiednim ekwipunku, alchemii, IS oraz rozwoju towarzysza.
13. Gdzie znajdę Dungeony?
-Wystarczy nacisnąć na klawiaturze przycisk "TAB" a tam na mapie po prawej stronie u górze znajdziemy mape dungeonów.
14. Gdzie wymienię dodania na zmianki?
- W pierwszej wiosce u "Pomocnej Szamanki", znajduje się niedaleko kowala.

15. Przerabianie pasa
-Aby przerobić pas, wystarczy ulepszyć go na +9 a następnie bodziem przerobić na następny. Kolejny pas mamy co 20 poziomów, standardowe ulepszcze, tylko na przerobienie potrzeba rzemyki z wypraw.
16. Czy kowal w DT działa jak bodzio?
- Tak działa. Jeśli ulepszanie się nie powiedzie, kowal może nam go obniżyc o poziom niżej, nie niszcząc go.
17. Czy fasolka podnosi rangę?
- Tak fasolka zen podnosi rangę postaci.
Odpowiednio fasolki dają nam następujące punkty rangi:
-Fasolka zen 200
-Niebieska Fasolka Zen 600
-Czerwona Fasolka Zen 1200
Czytając rangę fasolkami, możemy osiągnąć aż 1 milion rangi. Im wyższa ranga tym więcej otrzymujemy bonusów na potwory i ludzi. Aż do stopnia Anielskiego i 15% potwory, 15% ludzi.
18. Nie mogę znaleźć zmianek, dodań, ulepszaczy ani kamieni duszy.
-Aby odnaleźć je wystarczy na klawiaturze wcisnąć przycisk "U", znajdziemy tam odpowiednie zakładki.
19. Czy medale konne możemy czytać jak księgi umiejętności?
- Nie, nie możemy. Możemy udać się do stajennego a on pozwoli nam rozwinąć poziom konia. Poziom konia możemy rozwijać do 30 poziomu, otrzymujemy dzięki temu dodatkowe bonusy na konia, jak i wierzchowca. Misje na konia występują tylko na 11, 21 jak i 30 poziom konia.
20. Czy koń na maksymalnym poziomie daje jakieś bonusy?
- Tak daje. 2000pż, 120 wartości, 10potwory. Jeśli rozwijamy konia 1-10 poziom otrzymujemy bonus pż, jeśli rozwijamy 11-20 ostrzymujemy wartość ataku a jeśli rozwijamy 21-30 otrzymujemy bonus silny na potwory.
21. Czy bonusy, który daje nam koń oraz cukier dla konia przechodzą na wierzchowca.
- Tak, przechodzą. Dzięki czemu bijemy więcej z wierzchowca, co sprawia, że warto też rozwijać konia, jeśli używamy tylko wierzchowca.
22. Czy w grze istnieje możliwość "wydropienia" smoczych monet.
-Tak istnieje. Smocze monety możemy zdobyć jak z misji tak i eventów. Przykładem misji, gdzie możemy zdobyć kupony SM jest ciąg fabularny stron pamiętnika (pod sam koniec otrzymujemy sm), dodatkowo jest misji poboczna gdzie możemy zdobyć 200SM. Przykładem eventu, gdzie zdobędziemy SM są między innymi Złote Żaby czy różnego rodzaju szkatułki, otrzymujemy z tych eventów 1/2/5SM. Warto zwrócić uwagę też na łowienie ryb - Jeśli wbijemy Rybactwo na max to możemy złowić kupon 50SM.
23. Do którego poziomu można zresetować umiejętności?
- Umiejętności możemy zresetować u Starszej Pani do 30 poziomu postaci oraz za pomocą zwoju z Item Shopu do 60 poziomu postaci.
24. Czy jeżeli mam poziom niższy niż 50 mogę mieć konia militarnego?
- Tak można, można go zdobyć z Item Shopu "Złoty certyfikat" (nawet na 1lvl), również w samej grze możemy możemy mieć militara na 50 pozimie jeżeli lvl naszej postaci pozwala nam wejść na daną mape. W przypadku konia militarnego, misje wykonujemy w piekle, więc musimy mieć 40 poziom, jeśli mamy 40 poziom to możemy wykonać misje na koni militarnego. Same umijeętności wierzchowca możemy używać dopiero na 50 poziomie
25. Czy istniej więcej niż 1 resp Wodza Orków?
- Tak istnieje, dzięki czemu łatwiej jest nam wykonać misje na zabicie właśnie tego bossa.
Pojawia się na wyspie po prawej stronie mapy.
26. Zmieniony resp metinów
- Resp na serwerze różni się od tych bazowych.Na serwerze zmienione są respy oraz czas respów metinów.
27. Skąd zdobędę broń 75lvl?
- Są dwie możliwości. Otworzenie szkatułki Umarłego Rozpruwacza, gdzie mamy szansę zdobyć broń lub uzbierać odpowiednią ilość skrzynek i wymienić ją na wybraną broń.
28. Jak działa "Tęczowy kamien" oraz czy istnieje możliwość rozwoju umięjętności jednym przedmiotem z G1 na P
- Kamień Tęczowy jest kamieniem duchowym który ma więcej % na pomyślne przeczytanie. Na serwerze nie ma przedmiotu, który pozwala nam rozwinąć umiejętność G1 na P, tradycyjnie trzeba używać kamieni duchowych G1,G2,G3> aż do P.
29. Czy na serwerze opłaca się wykonywać misje?
- Tak opłaca. Początkowo zaczynamy od drobnych nagród a z czasem dostajemy potężne nagrody. Również z polowań możmey otrzymać stałe bonusy na potwory, metiny oraz bossy.
30. Czy jeżeli gram szamanem to mogę używać autobuffa?
-Jak najbardziej tak. Jeśli masz lepsze umiejętności od towarzysza należy w oknie buffa wyłączyć te umiejętności, które już posiadamy. Tak aby towarzysz rzucał nam umiejętności, które nasza postać nie posiada.
31. Jak przechowywać większą ilość zmianek?
Aby przechowywać większą ilość zmianek niż 90 stacków (tyle ma miejsc ekwipunek zmianek) należy się udać do Pomocnej Szamnki, dać jej 75sztabek 100kk a ona da nam pudło, w którym możemy mieć aż 250stacków zmianek.
32. Czy jest inny sposób na zmianę kanału niż klikanie ESC bądź w ekwipunku?
Tak jest. Wystarczy w linijce czatu wpisać " /ch " dopisać po "ch" kanał, który nas interesuje.

Mam nadzieje, że przypadło wam do gustu. Poświęciłem trochę czasu na zebranie tych pytań oraz na ich rozpisanie. Mam też nadzieję, że to rozwiąże większość waszych pytań czy problemów.
Pozdrawiam Chrup!

Edytowane przez Chrupek
  • Lubię 9
  • Dzięki! 1
  • 1 month later...
  • 2 months later...
W dniu 26.09.2021 o 15:55, Chrupek napisał:

(...) 

30. Czy jeżeli gram szamanem to moge używać autobuffa?
-Jak najbardziej tak. Jeśli masz lepsze umiejętności od towarzysza należy w oknie buffa wyłączyć te umiejętności, które już posiadamy. Tak aby towarzysz rzucał nam umiejętności, które nasza postać nie posiada.
(...) 

Czy ja cos przegapilam? Mam szamana blyski, moj autobuffek ma skille od blyski na off lecz nie da mi buffow od smoka az moje wlasne sie nie skoncza :c. 

• Lubię 3
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...