Skocz do zawartości

Wielkanoc 2023

Sudden

Rekomendowane odpowiedzi

logovs.png.4ea36bb248bfd59a3d82251695ea0

0h4tVvP.png

Jest nam niezmiernie miło przedstawić Wam Wydarzenie Wielkanocne!

Przed Wami blisko 2 tygodnie wyzwań i dobrej zabawy podczas świąt na serwerze.
JVNaCq8.png

od 18:00 08.04.2023 do  23.04.2023

QGiIrmo.png

q6xxtHh.png

Jak co weekend przygotowaliśmy dla Was nowy Kod Voucher na VIP'a na naszym serwerze!

Zaloguj się na serwer, w oknie gry wybierz ikonę Event_-_Wielkanoc_2016.pngi wpisz kod Voucher

WIELKANOC2023

wXttkgh.png

Kod będzie aktywny w każdy weekend trwającego eventu.

QGiIrmo.png

r2Q3MQ9.png

Udaj się do Uriela w Pierwszym Mieście aby odebrać Wielkanocny Darmowy ItemShop.

Możliwość odebrania, podczas aktywnego Wydarzenia Świątecznego  w każdy weekend.

mPOToTh.png

Czas trwania zestawu : 2dni

QGiIrmo.png

hKu2MWr.png
od 08.04.2023 do 23.04.2023

Możemy zdobyć stały bonus Wartość Ataku lub Wartość Ataku Magicznego, nagrody rzeczowe.

Wymagane Puste Koszyki 50180.png i Pisanki 50179.pngdo oddawania zdobędziemy z:

Metinów, Bossów, Bossów na Dungeonach oraz z Wydarzeń Świątecznych.

Sumarycznie za wszystkie poziomy oddawania Koszyków z Jajkami 50181.png otrzymamy

20 Wartości Ataku lub 20 Wartości Mag. Ataku.

Koszyk z Jajkami 50181.png otrzymujemy u Wielkanocnego Zająca za Crafting.

Pisanka (x20) 50179.png + Pusty Koszyk 50180.png = Koszyk z Jajkami 50181.png

! Bardzo Ważne !

Gracz, który nie wykonał zeszłorocznego Wigilijnego Wyzwania lub Wyzwania z Akademii

to za wykonanie 1 poziomu misji, otrzyma zaległe 120 Wartości Bonusu !

Łącznie za wykonanie wszystkich poziomów otrzymamy aż:

140 Wartości Ataku
lub
140 Wartości Mag. Ataku

Jest to ogromny boost dla nowych graczy, powodzenia!

HGAI70z.png

QGiIrmo.png

xH30lRE.png

U Wielkanocnego Zająca możemy kupić Wielkanocny Kupon Losu ZdNya6d.png za 50 won.
Wielkanocny Kupon Losu ZdNya6d.pngbędzie też dostępny dla zainteresowanych w ItemShop.

dS8Btn9.png

Wielkanocny Kupon Losu ZdNya6d.pngrównież możemy zdobyć podnosząc Wielkanocne Kawałki Kuponów wVMtRog.png.

Nagrodą główną zawsze jest Magiczne Złote Jajo Magiczne_Jajo.png, które skrywa poniższe przedmioty.

Skrzydła Druida
YkvwEYd.png
Stopień : 4
Stopień Absorbcji: 15%

(Szarfa)

Kostium Druida
XVdtYXz.png
Wartość Ataku +95
Wartość Ataku Mag. +90

(Kostium)

Fryzura Druida
tqspzNt.png
Wartość Ataku +60
Wartość Ataku Mag. +55

(Fryzura)

FS9MqZ0.png

Miecz Druida
0URLyDX.png

Wartość Ataku +120
Wartość Ataku Mag. +90

(Nakładka)

Wierzchowiec Druida

bdbFSvL.png

Wartość Ataku +105
Wartość Ataku Mag. +95

(Zwierzak)

Zwierzak Druida

rlwurFa.png

Silny na potwory +30%
Szansa na blok ciosów +30%
Doświadczenie +30%

(Wierzchowiec)

bmFqj36.png
   7GjjzGo.png   bwQd2Xb.png

n9TLCza.png Przedmioty posiadają czas trwania 7 dni, uciekający od pierwszego użycia.
n9TLCza.png Wierzchowiec jest na 24h, czas leci tylko, gdy używamy.

QGiIrmo.png

VKP0Omm.png

Szkatułki blasku w edycji Wielkanocnej!

Oprócz unikalnych przedmiotów, znajdziecie również Kupony, Pisanki oraz Koszyki z Jajkami!

petiTvu.png

QGiIrmo.png

BbtXdoi.png

Podczas aktywnego wydarzenia Monarcha wyznacza mapę oraz kanał CH,

na którym będzie pojawiać się Szalone Zające z odpowiednim przedziałem poziomowym.

Zazwyczaj jest to Pustynia z przedziałami :

CH1 : 35 poziom( +/- 15 poziomów)
CH2 : 60 poziom( +/- 15 poziomów)
CH3 : 85 poziom( +/- 15 poziomów)
CH4 : 110 poziom( +/- 15 poziomów)
CH5 : 135 poziom( +/- 15 poziomów)

BumYKTo.png

Możliwość zdobycia Kuponów, Kawałków Kuponów, Pisanki oraz Koszyki.

QGiIrmo.png

TTYGaM7.png

Podczas aktywnego wydarzenia, koszyki występują :

Dolina, Pustynia, Sohan, Ognista, Zielony Las, Czerwony Las, Zaklęty Las, Złote Góry, Nefrytowa.

Po zniszczeniu koszyka następny pojawi się w ciągu 1 minuty w losowym miejscu na mapie.

rpKNdjv.png

Możliwość zdobycia Kuponów, Kawałków Kuponów, Pisanki oraz Koszyki.

QGiIrmo.png

hZ7wQaH.png

Podczas pokonywania potworów, mamy możliwość zdobyć Czekoladowego Zająca adb8e4bb-8c41-499c-884a-1cff336dc806.png.

Odnosimy je do Wielkanocnego Zająca aby odblokować Bonusy Serwerowe.

20.000 = Doświadczenie +20%

40.000 = Doświadczenie +40%

60.000 = Doświadczenie +60%

80.000 = Doświadczenie +80%

100.000 = Doświadczenie +100% + Przedmioty +20%

Jest to ilość oddanych Zajączków przez oba królestwa.

W zamian za oddanie Czekoladowego Zająca adb8e4bb-8c41-499c-884a-1cff336dc806.png otrzymujemy Zaczarowanie Przedmiotu (x3) 71084.png

Bonusy serwerowe będą dostępne w Wielkanocny Poniedziałek o godz : 12:00

QGiIrmo.png

kPnsg1y.png

Podczas aktywnego wydarzenia na każdym kanale cyklicznie co 1 minutę

pojawia się +/- 150 Uciekających Kurczaków przez czas ok. 1 godziny.

Każdy HIT w Kurczaka powoduje, że gubi on z plecaka Zaczarowania Przedmiotu71084.png
Śmierć Uciekającego Kurczaka to również Zaczarowania Przedmiotu 71084.png oraz Sztabka. 2.000.000 Yang 80007.png

Z Uciekających Kurczaków możemy również dobyć Kupony, Kawałki Kuponów, Pisanki czy Puste Koszyki.

o0TI2hg.png

QGiIrmo.png

qLtN9Wj.png

Copyright © 2011~2023 Balmora.pl

• Lubię 5

Witam, czy ktoś może wyprowadzić mnie z błędu.

Bo Event z koszykami ma dać szansę nowym graczom uzyskać bonus taki jaki był z "wyzwania akademii", natomiast wydaje mi się, że jest spora różnica między tamtym wydarzeniem a tym.

Przyjmując, że koszyk z jajkami = moneta akademii to wydaje się, że koszyków trzeba oddać mniej bo 10 lvli x 30 koszyków = 300 koszyków, a monet trzeba było oddać 400,

ale monety leciały z bossów i metków i nie trzeba było ich craftować, więc nie ma równości między moneta akademii a koszyk z jajkami.

Biorąc pod uwagę z czego leciały monety to naturalne jest porównanie, że moneta akademii = jajko wielkanocne, a zatem wychodzi na to, że na 1 lvl trzeba wydropić w tym evencie 600 jajek wielkanocnych i 30 koszyków, żeby craftować na 30 koszyków z jajakami. 

Nie wiem czy popełniam błąd w rozumowaniu, ale wychodzi mi, że w tym wydarzeniu trzeba wydropic 15 razy więcej, żeby uzyskać ten sam efekt. Wydaje mi się to troche przesadzone....

• Lubię 1
  • CO!? 1

Spokojnie ja to ustalałem i jest okej :)

Po pierwsze oddając 1 poziom misji dostajesz 122 wartości ataku (lub mag jesli wolisz) co już daje WIECEJ niz te monetki z aka :)

Po drugie jest to event, a nie coś dodanego na sztywno.

Po trzecie - mini wydarzenia są dedykowane właśnie temu, aby nadropić jajek i koszyków i żeby warto było z nich korzystać i udział był sensowny.

Po czwarte jeżeli okaże się, że faktycznie idzie to wolno nic nie stoi na przeszkodzie, aby dać Wam dodatkowe kilka dni na oddanie.

Po piąte nie ciśniemy tych wydarzeń w samą wielkanoc i poniedziałek, bo rozumiemy, że święta spędza się z rodziną i nie każdy wtedy będzie grał, od wtorku będą częściej.

WYLUUUUUUUUUUUUUUUUUUZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ :D

• Lubię 1
  • Haha 2

No powiem szczerzę, że wykonanie tego samemu bez kupowania jaj jest praktycznie nie możliwe przy graniu 3-4h dziennie. Przez 2,5h byłem w stanie wydropić 138 jajek na Koszach Wielkanocnych. Co daje nam 1/4 jednego poziomu. W porównaniu do innych eventów okolicznościowych, które odbyły się już - nigdy nie było problemów aby każdy gracz wykonał misje w wyznaczonym okresie eventu oraz bez grania po nie wiadomo ile godzin. Moim zdaniem powinny być obniżone progi koszy do minimum tych 15-20 koszyków per level. Sama sprawa, że jak chcesz ukończyć to skupując jaja to w tym momencie  to przy średniej cenie na dzień dzisiejszy wynoszącą 15w (10-20w za jajko) to trzeba wydać 90kW i to jest bardzo dużo - w tej cenie można nabyć dobrą szarfę. Zostawiam ten komentarz jako opinię gracza i nie liczę na to, że Administracja przychyli się do moich wskazówek, ale liczę że uda się coś utargować w celu wykonania przez wszystkich misji od A do Z i pocieszenia się ze stałego bonusu dla naszej postaci.

Pozdrawiam, Stanowski!

Edytowane przez STANOWSKI
  • Dzięki! 1

Event jeszcze będzie trwał 1,5tygodnia a może dłużej , wystarczy uczestniczyć aktywnie w eventach i obędzie się bez kupowania dodatkowych jaj czy koszyków , wystarczy że dziś dodaliśmy do dropu testowo pisanki i od razu ceny drastycznie spadły więc nie ma co narzekać tylko grać i będzie git :P

GG: 54485042

W dniu 12.04.2023 o 21:29, OJCIE3C napisał:

Event jeszcze będzie trwał 1,5tygodnia a może dłużej , wystarczy uczestniczyć aktywnie w eventach i obędzie się bez kupowania dodatkowych jaj czy koszyków , wystarczy że dziś dodaliśmy do dropu testowo pisanki i od razu ceny drastycznie spadły więc nie ma co narzekać tylko grać i będzie git :P

O ile event będzie trwał dłużej to jeszcze do obrócenia, ale szczerze mówiąc jak wbiłem dziś na Inwazję Wielkanocną i z 15 królików wydropiłem dwa jaja i jeden koszyk to aż mi się odechciało grać. Jeszcze przy koszykach idzie konkretną ilość wydropić tak jak pisałem wyżej, ale ten rodzaj eventu to porażka.

W dniu 12.04.2023 o 23:19, LoveSex napisał:

Oddałem pierwsze 30 koszyków, jestem nowym graczem i nie otrzymałem bonusu 120 wartosci ataku.... niezły event 

Coś musiałeś przeoczyć, ja oddałem 30 koszyków i normalnie otrzymałem zaległe 120 wartości ataku, również jestem nowym graczem. Przy odbieraniu misji było tam napisane w okienku drobną czcionką, że otrzymujesz zaległą wartość.