Sudden Napisano 9 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień Witam społeczność Balmory, ... Już podczas pierwszych urodzin większość z nas była w ciężkim szoku. Balmora, ta sama Balmora, która na starcie była niesamowicie hejtowanym serwerem, krytycy oceniali, że padnie po miesiącu właśnie świętuje DWA LATA obecności na rynku, wyróżniając się wieloma nieszablonowymi rozwiązaniami. Kiedy trzy lata temu odbywaliśmy z Bambusem pierwsze rozmowy na temat potencjalnego startu, nawet w najlepszych planach i marzeniach nie braliśmy pod uwagę, że serwer nie dość, że wytrzyma DWA LATA to zostanie projektem docenionym i nawet lubianym! Czasem trudno uwierzyć, że to dzieje się naprawdę! Aktualnie rynek metinowy jest w zapaści, privów, które stoją DWA LATA i wciąż mają graczy jest zaledwie kilka, a jak jest z resztą to sami widzicie :> Doskonale wiecie, że nie jesteśmy ekipą profesjonalistów i mamy do siebie dystans, zaliczyliśmy masę wpadek, zrobiliśmy masę głupot, jesteśmy często na bani, ale mimo to zawsze udawało nam się wszystko ogarnąć ;) Głównie dzięki temu, że nawet w trudnych chwilach serwera widzieliśmy ludzi, którym zależy. Najważniejszym elementem Balmory są gracze i to Wam chcielibyśmy dedykować te urodziny, ponieważ to Wy tworzycie naszą niesamowitą społeczność, to Wy nam zaufaliście i to Wy jesteście sercem tego serwera, dopóki jesteście z nami i widzimy Wasz zapał do gry, zyskujemy jeszcze większy do pracy! Dziękujemy! 10.08.2023 do 14.08.2023 W tym roku przygotowaliśmy dla Was krótkie, ale intensywne wydarzenie urodzinowe, oprócz tego co podane w rozpisce dorzucimy kilka bonusowych eventów z puli, zrobimy doyebanego OX-a i przechylimy kilka głębszych ^^ Zgarnij VIP'a na 48h wpisując poniższy kod w grze: URODZINY <Kod będzie aktywny w piątek o 15:00> 10.08.2023 do 01.10.2023 Możemy zdobyć stały bonus Wartość Ataku lub Wartość Ataku Magicznego oraz nagrody rzeczowe. Wymagane Kawałki Ciasta zdobędziemy z Metinów, Bossów, Dungeonów oraz z Wydarzeń Urodzinowych. Sumarycznie za wszystkie poziomy oddawania Tortów Urodzinowych otrzymamy 30 Wartości Ataku lub 30 Wartości Mag. Ataku. Torty Urodzinowe otrzymujemy u Pani Torcik za Crafting. Zwój Błogosławieństwa (x50) + Kawałek Ciasta (x2) = Tort Urodzinowy Magiczny Metal (x20) + Kawałek Ciasta (x2) = Tort Urodzinowy Kamień Gildyjny (x200) + Kawałek Ciasta (x2) = Tort Urodzinowy !! Bardzo Ważne !! Gracz, który nie wykonał zeszłorocznego Wydarzenia Wielkanocnego lub Wyzwania z Akademii to za wykonanie 1 poziomu misji, otrzyma zaległe 140 Wartości Bonusu ! Łącznie za wykonanie wszystkich poziomów otrzymamy aż: 170 Wartości Ataku lub 170 Wartości Mag. Ataku Jest to ogromny boost dla nowych graczy, powodzenia! Szkatułki Blasku w edycji URODZINOWEJ! :) Drop tych szkatułek będzie ok. 10 razy słabszy niż klasycznych W zamian za to, wydarzenie będzie aktywne przez cały czas trwania urodzin! Podczas aktywnego wydarzenia potwory mogą zostawiać po sobie Moneta Urodzinowa . Monety możemy oddać u Pani Torcik, jak dostanie ich 200.000 to uruchomi Bonusy Serwerowe! Za każdą oddaną Monetę Urodzinową otrzymasz Zaczarowania Przedmiotu Maksymalnie na raz można oddać 50 Monet Urodzinowych w jednej transakcji. Nagroda dla Graczy • +100% Doświadczenie 24 godz. • 60% Zdobywane Przedmioty 24 godz. Bonusy będą dostępne w pierwszą sobotę po zaliczeniu zadania. Wydarzenie na DISCORD https://discord.gg/Kkd9nBGNVj Wydarzenie polega na wspólnym miłym spędzeniu czasu na discord. W trakcie wydarzenia będzie okazja, aby pogadać na różne ciekawe tematy z Administracją serwera jak i zadawaniu różnych pytań. W trakcie trwania wydarzenia na Discord rozdawane będzie MASA SM :) ~ Powodzenia! Przyda Wam się ;) 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
janpawulon2 Napisano 13 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień Beznadziejny event - nie do wykonania w tak krótkim czasie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Sudden Napisano 13 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień Ale wiesz, że są prawie dwa miesiące? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Taran Napisano 14 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień W dniu 13.08.2023 o 10:03, janpawulon2 napisał: Beznadziejny event - nie do wykonania w tak krótkim czasie. Do wykonania jest, ale już mniej realne jest zrobienie go np.na dwóch/trzech postaciach to raz, a dwa znowu nowy gracz ma luz bo może zrobić tylko jedną misje i dostaje 140 wartości, czyli gdy będzie następny taki event to np. ja jako stary gracz już nie dostanę 170 wartości jeżeli nie wykonam tego eventu a następny nowy gracz który przyjdzie dostanie 170 więc z automatu moja postać straci na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
disturbed Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień W dniu 14.08.2023 o 23:35, Taran napisał: Do wykonania jest, ale już mniej realne jest zrobienie go np.na dwóch/trzech postaciach to raz, a dwa znowu nowy gracz ma luz bo może zrobić tylko jedną misje i dostaje 140 wartości, czyli gdy będzie następny taki event to np. ja jako stary gracz już nie dostanę 170 wartości jeżeli nie wykonam tego eventu a następny nowy gracz który przyjdzie dostanie 170 więc z automatu moja postać straci na tym. Czyli rok temu za jakis event mozna bylo dostac 140 wart. ataku/mag NA STALE na swoja postać? A teraz dochodzi dodatkowe 30 wart.ataku/mag NA STALE? A na czym tracisz? Skoro jest napisane jeśli nie wykonałeś to dostaniesz 30 + zalegle 140 noi chyba idąć tym torem no to skoro dostales te 140 z wydarzenia lub wyzwania to teraz mozesz sobie 30 zrobic czyż nie? Cytat Gracz, który nie wykonał zeszłorocznego Wydarzenia Wielkanocnego lub Wyzwania z Akademii to za wykonanie 1 poziomu misji, otrzyma zaległe 140 Wartości Bonusu ! No dobra a co w momencie jeśli nie wykona się misji do 01.10.2023 to gracz nie otrzyma ani 140 i 30 = 170 wartości atk/mag atk i taki nowy grac po 1.10.2023 traci na tym. To chyba w takim wypadku powinna być możliwość zrobienia dodatkowego questa dla nowej osoby, która odbierze zaległe 140 i 30 wart.atk/wart.mag.atk żeby wyrównać się z innymi. Cytuj S1 Etolin Body 95 Lvl - Już nie jestem właścicielem Nilote Archer 95 Lvl - Już nie jestem właścicielem MiniDist Body 45 Lvl - Już nie jestem właścicielem riki Dagger 94 Lvl - Już nie jestem właścicielem Akon Mental 30 Lvl - Rybak AKADEMIA Pigaro Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem HeinzHUP Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem CostaCaffee WP 105lvl - Już nie jestem właścicielem BajekMajek WP 105lvl - Już nie jestem właścicielem CzornyKut Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Taran Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień W dniu 17.08.2023 o 22:32, disturbed napisał: Czyli rok temu za jakis event mozna bylo dostac 140 wart. ataku/mag NA STALE na swoja postać? A teraz dochodzi dodatkowe 30 wart.ataku/mag NA STALE? A na czym tracisz? Skoro jest napisane jeśli nie wykonałeś to dostaniesz 30 + zalegle 140 noi chyba idąć tym torem no to skoro dostales te 140 z wydarzenia lub wyzwania to teraz mozesz sobie 30 zrobic czyż nie? No dobra a co w momencie jeśli nie wykona się misji do 01.10.2023 to gracz nie otrzyma ani 140 i 30 = 170 wartości atk/mag atk i taki nowy grac po 1.10.2023 traci na tym. To chyba w takim wypadku powinna być możliwość zrobienia dodatkowego questa dla nowej osoby, która odbierze zaległe 140 i 30 wart.atk/wart.mag.atk żeby wyrównać się z innymi. No ta tylko z następnym takim eventem stary gracz nie będzie już mógł odzyskać za nie wykonanie aktualnej misji tych 30 wartości ataku gdzie np. Następny event będzie 200 wartości ataku to następny nowy gracz dostanie 170, a stary będzie na np. 141 plus ewentualnie to co wykona na następnym ewencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Romantic Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień W dniu 17.08.2023 o 23:00, Taran napisał: No ta tylko z następnym takim eventem stary gracz nie będzie już mógł odzyskać za nie wykonanie aktualnej misji tych 30 wartości ataku gdzie np. Następny event będzie 200 wartości ataku to następny nowy gracz dostanie 170, a stary będzie na np. 141 plus ewentualnie to co wykona na następnym ewencie. Nikt nic nie straci. Są to wydarzenia cykliczne i ci, którzy nie wzięli w nich udziału poprzednio - Otrzymają wszystkie zaległe bonusy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
OJCIE3C Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień No właśnie nie , co event na wartości, osoby które nie wykonały do końca danego eventu przy oddaniu pierwszej misjii otrzymują wartość z całego poprzedniego. Zacznijcie czytać ze zrozumieniem dokładnie a nie farmazony wymyślacie. 1 Cytuj GG: 54485042 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
disturbed Napisano 18 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień (edytowane) W dniu 17.08.2023 o 23:00, Taran napisał: No ta tylko z następnym takim eventem stary gracz nie będzie już mógł odzyskać za nie wykonanie aktualnej misji tych 30 wartości ataku gdzie np. Następny event będzie 200 wartości ataku to następny nowy gracz dostanie 170, a stary będzie na np. 141 plus ewentualnie to co wykona na następnym ewencie. To ja nwm jak ty czytasz ten temat, wyzej chlopaki napisali to co myslalem ze jesli nie zrobiles to zawsze odbierzesz zalegle. xD A co z tymi, którzy nic nie wykonali ? hehe @OJCIE3C Edytowane 18 Sierpień przez disturbed Cytuj S1 Etolin Body 95 Lvl - Już nie jestem właścicielem Nilote Archer 95 Lvl - Już nie jestem właścicielem MiniDist Body 45 Lvl - Już nie jestem właścicielem riki Dagger 94 Lvl - Już nie jestem właścicielem Akon Mental 30 Lvl - Rybak AKADEMIA Pigaro Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem HeinzHUP Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem CostaCaffee WP 105lvl - Już nie jestem właścicielem BajekMajek WP 105lvl - Już nie jestem właścicielem CzornyKut Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
OJCIE3C Napisano 18 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień To wciąż oddając na kolejnym evencie będą mogli nadrobić to co inni musieli wbijać poprzez oddawanie danych przedmiotów eventowych. Cytuj GG: 54485042 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
KenT Napisano 7 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień czy na crafting tortu urodzinowego zmienione zostały surowce? Cytuj test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Celadon Napisano 7 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień zmieniane sa co 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
KenT Napisano 8 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień kiedy kolejna zmiana ulepów? Cytuj test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Bambus3k Napisano 8 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień W dniu 14.08.2023 o 23:35, Taran napisał: Do wykonania jest, ale już mniej realne jest zrobienie go np.na dwóch/trzech postaciach to raz, a dwa znowu nowy gracz ma luz bo może zrobić tylko jedną misje i dostaje 140 wartości, czyli gdy będzie następny taki event to np. ja jako stary gracz już nie dostanę 170 wartości jeżeli nie wykonam tego eventu a następny nowy gracz który przyjdzie dostanie 170 więc z automatu moja postać straci na tym. Nie rozumiesz tego, że przez PÓŁ ROKU masz przewagę np. +50 więcej wartości ataku, których w ŻADEN sposób nie da się uzupełnić? To jest właśnie to, że przez ten czas możesz wszystko szybciej zbić, więcej dmg zadawać w potwory. Za tą przewagę oddawałeś monety. A równie dobrze, możesz poczekać teraz do następnego, może na święta wielkanocne i odebrać na wszystkich postaciach nową wartość np. 220. Ciekaw jestem czy będzie Ci się chciało. Cytuj „Czyny, nie puste słowa” . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Bambus3k Napisano 8 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień W dniu 8.09.2023 o 11:41, KenT napisał: kiedy kolejna zmiana ulepów? Właśnie tu trzeba powoli zamykać biznes :D Cytuj „Czyny, nie puste słowa” . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
sarmacki Napisano 12 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień Stu lat życzę, a przynajmniej dekady. _______________________________________ pzu ubezpieczenie grupowe pobyt w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi