Skocz do zawartości

Body a PVP...

Vexus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym poruszyć temat bodego w PvP..., a mianowicie ta postać jest niestety nieużyteczna na max lvl. Na pierwszej odsłonie tego serwera, dobrze zrobiony body potrafił rywalizować z BM, szamanem itp.  Obecnie Body nadaje się tylko do dropienia i nawet nie ma sensu się starać o robieniu ekwipunki dla niego. W metinie ta postać wymagała DOBRE eq (klasowego) i wtedy fajnie można się bić takim bodym. Fajnie jakby wprowadzić jakiś balans dla tej postaci lub dodać dodatkowy kd typu niwelacja bloku o kilka procent. Uważam, że na serwerach medium/hard ten body jednak powinien coś bić. Zapraszam do dyskusji. (Wiem, że jest osobny temat podpięty, ale mnie nie interesuje balans innych postaci tylko tej, a ta jest najgorsza)

Przytoczę jeden wpis @MrPofer

Cytat

Ogólnie błędem jest robienie balansu na maxie nowi gracze nie mają frajdy z gry pamiętam jak miałem wojenne 4x 55 a chłop mentalem ściągał mnie na duchowe dagger nic nie robił dosłownie fajnie jakby każda klasa na conajmniej 3 przedziałach była wyrównana bo dużo ludzi lubi grać po swojemu jedni na np 55 drudzy mają frajdę na 75 itd itp i wtedy fajna opcja na event turniej pvp i na każdym poziomie każdy będzie miał frajdę :)

Dlatego masz przepaść np;

Gracze mający na siebie "Max" abs i eq na 85lvl (posiadajac biologa przed lulami np 99 poziom)

To wszystko wygląda tak, że mając 80% na magie (ktos ma 2x kd 25-35% zbroja/bron) i taki BM walnie Ci sfera za 50k z krytem a duszkiem 20k a raczej wątpie, że na tym poziomie masz więcej niz 40k hp. 

Ty grając bodym a taki bm ma 60 miecze to mu tam połupiesz po 700-1000/szyciem2000 hitem a skillem coś jakos 5-10k (jesli ma ochronke) a x2 tyle jesli jej nie ma, takze i tak sie wywalisz, a o jakich ja hitach mowie jak jest tu Auto-Buff i w tym momencie tylko WP ma przewage gasząc przeciwnika.
Kiedyś gadałem z kilkoma jegomościami i mowili ze Zodiaku +9 vs Zodiaku +9 [full abs vs full abs] (jest ok, lepiej ale nadal dziwnie to wyglada),
z resztą o co ty chcesz się bić jak "pvp" do 120lvl nie istnieje i jedyne co robisz to klepiesz metiny/bossy co 3h oile Cię jakis "wybijaka" nie pyrgnie skillem za 40+k i sie wywrocisz i tluczesz jotuna/berana/zlotego smoka/razadora czy chyba od biedy pojdziesz na smierc/nemere oile jest drop na 120lvl a tego to nwm.

Body jeśli chodzi o stare czasy to była TOP 1 postać do PvP wszystko operowalo na hitach/szyciu/combo mogles tak siekac ze przeciwnik nie mogl wstać, potem był BM, Dagger, Mental/Archer, Healer, Smok, WP na szarym koncu, pozniej meta się zmienila i wygladalo to tak;
Smok,  Healer, Sura BM,  Dagger,  Archer, Mental, Body, WP.

Rozumiem Twoje zdanie " postać jest niestety nieużyteczna " no przy tej ilosci bloku i autobuffie musze przyznac Ci racje a wyzej wypisane rzeczy nie sa "TYLKO MOIM ZDANIEM" ale są to rzeczy, które pisali mi inni gracze na s1 kiedys i na akademi tutaj.

Rozwiazanie? Nie wiem co by musialo sie stac ale no temat wisi ;

S1
Etolin Body 95 Lvl
- Już nie jestem właścicielem
Nilote Archer 95 Lvl - Już nie jestem właścicielem
MiniDist Body 45 Lvl - Już nie jestem właścicielem
riki Dagger 94 Lvl - Już nie jestem właścicielem
  Akon Mental 30 Lvl - Rybak
AKADEMIA
Pigaro Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem
HeinzHUP Healer 105lvl - Już nie jestem właścicielem
CostaCaffee WP 105lvl - Już nie jestem właścicielem